nieuws

Kozijn uit bouwplaatstechniek cspe

8 september 2011

Onder docenten is instemmend gereageerd op het besluit van OCW om het examenonderdeel Bouwplaatstechniek (BT/K/16) aan te passen. Daardoor kunnen in de toekomst andere examenwerkstukken als een kozijn aangeboden worden.

Gert KramerDocenten van de afdelingh Bouwen, Wonen en Interieur hebben meermalen laten weten het maken van een kozijn niet erg zinvol te vinden. In een artikel in Fundament zegt Gert Kramer van het Nuborgh "wij hebben nu 35 kozijnen liggen, waar de leerlingen niets mee doen". Docent Luut Feunekes van het Nassaucollege vult aan "laat ze een werkstuk maken waar ze wat aan hebben en waar ze trots op kunnen zijn" en "wij hebben de kozijnen omgebouwd tot dartbord".

BWI lokaal 7

In de toelichting op de wijziging geeft het ministerie van OCW aan dat in het examenprogramma timmeren en fijnhoutbewerken een examenonderdeel zo was omschreven dat altijd een rechthoekig kozijn moest worden gemaakt. Om ook andere werkstukken mogelijk te maken is onderdeel BT/K/16 aangepast. Op verzoek van het College van Examens (CvE) heeft het Platform vmbo Bouwen, Wonen en Interieur dat onderdeel kritisch bekeken en de achterban geraadpleegd. De docenten hebben instemmend gereageerd op het wijzigen van het onderdeel BT/K/16.

De wijziging treedt in werking met ingang van 1 augustus 2012 en geldt voor de leerlingen die met ingang van genoemde datum in het derde leerjaar worden toegelaten.

Klik hier voor de volledige tekst van de wijziging op de site van DUO.