nieuws

Winnares 'ontwerp je droombed'

30 september 2011

Kenniscentrum SH&M schreef een ontwerpwedstrijd uit om meisjes de leuke en interessante kant van hout- en meubelberoepen te laten zien. Op 1 juli nam groep 8-leerling Magteld van der Star uit Ede haar zelf ontworpen droombed als hoofdprijs in ontvangst.

Kenniscentrum SH&M organiseerde de wedstrijd specifiek voor meisjes die een hout- of meubelbedrijf bezochten. Zo kwamen meer dan vijftig meisjes van basis- en vmbo-scholen in aanraking met de branche en de beroepen tijdens het evenement Girlsday.

SHM droombed 2011

Als hoofdprijs is het winnende ontwerp gemaakt door mbo-leerlingen van ROC A12 uit Ede. Magteld kan trots zijn op haar prijs: ‘Er waren meerdere mooie ontwerpen ingeleverd. Dat van Magteld was er een die er meteen uit sprong’. Magteld toonde zich dolblij met het uiteindelijke resultaat: ‘Het is precies zo geworden als ik het had getekend’.

Ook Martin Wolbersen, coördinator van samenwerkingsverband 3xA bij ROC A12, was bij de prijsuitreiking aanwezig. Wolbersen begeleidde de mbo-leerlingen bij het maken van het bed. Volgens Wolbersen is het bed in nauw overleg met de jonge ontwerpster gemaakt: “Ze mocht bijvoorbeeld de houtsoort kiezen, en het soort groef”.

Deze actie is door SH&M in het kader van “Girlsday” georganiseerd. Doel is om andere doelgroepen te interesseren voor techniek en in dit geval dus design en houtbewerken. Wellicht een leuke activiteit die door onze eigen vmbo BWI scholen ook ingevuld kan worden.