nieuws

Vertrouwen in minister keldert

19 september 2011

Het vertrouwen in de minister van OCW en de staatssecretaris (kent u hem?) is in een jaar gedaald naar een absoluut dieptepunt. Nog geen 2% heeft (zeer) veel vertrouwen in de minister, terwijl 59% (helemaal) GEEN vertrouwen heeft. Dat blijkt uit een onderzoek onder ruim 800 onderwijsprofessionals in het voortgezet onderwijs.

Bijsterveldt vertrouwen in 2011

DUO onderwijsonderzoek doet voor het tweede jaar onderzoek naar het vertrouwen in het kabinet Rutte en de bewindslieden van OCW. Het vertrouwen in het kabinet Rutte is in vergelijking met een jaar geleden stabiel gebleven. Helaas was dit al niet al te hoog. Zowel in september 2010 als in september 2011 heeft ongeveer 8% van de leraren en directeuren (zeer) veel vertrouwen in dit kabinet en 41% (helemaal) GEEN vertrouwen.

Het vertrouwen in minister Marja van Bijsterveldt is nog minder. Zes van de tien leraren en directeuren (59%) in het voortgezet onderwijs heeft op dit moment (helemaal) geen vertrouwen in haar. Slechts 2% heeft veel vertrouwen in haar en ze krijgt van 21% het voordeel van de twijfel.

De staatsecretaris van OCW, Halbe Zijlstra, doet het iets beter (of beter gezegd: iets minder slecht). Bijna de helft van leraren en directeuren (47%) heeft in september 2011 (helemaal) geen vertrouwen in de staatssecretaris, in oktober 2010 was de staatssecretaris nog te onbekend voor een goed oordeel.

Download hier voor de Politieke Barometer Onderwijs 2011.