nieuws

Docentenraadplegingen toekomst techniekonderwijs uitgesteld

25 november 2011

Momenteel voert het ministerie van OCW een onderzoek uit naar de toekomst van het beroepsgerichte onderwijs op het vmbo. In dit onderzoek wordt bekeken hoe de examenprogramma's er in de toekomst uit moeten zien. Bij techniek wordt eerst onderzocht hoeveel kernprogramma's er moeten komen in het derde jaar. Een onderdeel van dat onderzoek zijn docentenraadplegingen; die zouden in december plaatsvinden, maar zijn nu uitgesteld naar februari.Docenten bijeen

Het onderzoek naar het aantal kernprogramma's wordt gedaan door Hiteq. Zij zien geen kans om begin december docenten te raadplegen over het vooronderzoek. Hiteq heeft tot op dit moment veel informatie verzamelt. Deze informatie moet geordend worden, er moeten conclusies uit getrokken worden en een voorstel of voorstellen geformuleerd worden.

De tijd tot 8 december (de datum waarop de eerste docentenraadpleging gepland was) is te kort om een goed inhoudelijk verhaal te kunnen houden. Daarom hebben het SPV en Hiteq besloten de docentenraadpleging uit te stellen tot begin februari. Dat is een heel eind verder in de tijd, maar vanwege vakanties en feestdagen lijkt een eerder moment niet realistisch. De bedoeling is nu de bijeenkomsten op 2, 8 en 9 februari te houden.

Hiteq informeert het bestuur van het SPV op 20 januari over de stand van zaken van het onderzoek. Na de docentenraadplegingen wordt de eindrapportage van het vooronderzoek begin maart opgeleverd.

Als de definitieve data en lokatie van de docentenraadplegingen bekend is, leest u dat onder de button veldraadpleging programma 3e jaar en staan de data in de agenda.