nieuws

Risicovolle uitstapjes niet gedekt door verzekering

7 november 2011

Uitstapjes zijn erg populair en goed voor het sociaal verband in de groep. Maar de ongevallenverzekering van school dekt niet alle activiteiten. In die gevallen heeft de school geen wettelijke plicht om een aanvullende verzekering af te sluiten, maar raadzaam is het wel.Karten

Dat advies heeft VOS/ABB uitgebracht heeft naar aanleiding van een ongeval tijdens een kartwedstrijd. De ongevallenverzekering van de school keerde niets uit, omdat risicovolle activiteiten, zoals karten, niet onder de dekking vallen. De studente eiste daarom een vergoeding van de school zelf omdat die in gebreke was gebleven.

De rechtbank ging hierin mee, maar in hoger beroep wees het gerechtshof in Arnhem de eis van de studente af. Het oordeel van het hof is onlangs bevestigd door de Hoge Raad.

Uit onderzoek van VOS/ABB blijkt dat deelname aan bijvoorbeeld activiteiten waarbij snelheid belangrijk is, niet wordt gedekt door de meest uitgebreide ongevallenverzekeringen voor scholen. Minder risicovolle activiteiten, zoals puzzelritten waarbij het snelheidselement geen rol van betekenis speelt, zijn over het algemeen wel gedekt.

Klik hier voor het volledige artikel op de site van VOS/ABB.