nieuws

Nieuwe kansen voor instroom

8 september 2011

Drie docenten Bouwen, Wonen en Interieur vertellen in een artikel in Fundament hoe zij nieuwe kansen zien om de instroom in de afdeling te vergroten.Leon Bakker

Leon Bakker, Luut Feunekes en Gert Kramer vertellen dat promotie, enthousiasme en laten zien wat je doet in belangrijke mate bijdraagt aan de instroom van leerlingen. Leon Bakker: "met ons bevlogen team hebben we het aantal leerlingen dat voor Bouwen, Wonen en Interieur kiest de afgelopen tien jaar stabiel kunnen houden". Gert Kramer: "We laten leerlingen veel buitenschoolse projecten doen. Daardoor zijn we behoorlijk aanwezig. Vanuit de hele regio weten leerlingen ons te vinden".

Luut FeunekesAlle drie de scholen maken voor de werving van leerlingen gebruik van de nieuwe voorlichtingsmaterialen van het Platform. Luut Feunekes: "op advies van het Platform hebben wij ook de naam van onze afdeling verandert in Bouwen, Wonen en Interieur". 

Uiteraard is alleen uiterlijk niet voldoende. Enthousiaste docenten en aantrekkelijke lesinhoud zorgen ervoor dat leerlingen met een goed gevoel naar de afdeling gaan. Luut: "tijdens de opleiding hebben we leerlingen 'piraatjes', kleine zeilbootjes, laten maken. Daar zitten ook alle houtverbindingen in".

Wilt u inspiratie opdoen, lees dan het hele artikel. De voorlichtingsproducten van het Platform zijn kosteloos te bestellen. Ook de BWI-ballon wordt voor scholen die deze (nog) niet besteld hebben, beschikbaar gesteld. Neem daarvoor contact op met uw regiocoördinator.