nieuws

Innovatie: Lichtgevende verf

10 juli 2009

Sinds kort is het revolutionaire en innovatieve lichtgevende verfsysteem Sustalite® op de markt. De verf kan ingezet worden op verschillende locaties onder diverse omstandigheden. Deze lichtgevende verf kent een oneindig aantal toepassingen op het gebied van veiligheid, energiebesparing en architectuur.

De branche blijft continu innoveren. Lieten we een maand of twee geleden een droogmelder zien voor het draadloos meten van het vochtgehalte van muren of vloeren, nu komen we lichtgevende verf tegen.

Lichtgevende verf

De verf is geschikt voor plekken waar (veel) publiek samenkomt en waar signalering gewenst is voor oriëntatie en wegwijzing. In geval van calamiteiten, zoals bij brand en stroomstoringen, biedt de verf een goede oplossing. De lichtgevende markeringen in bijvoorbeeld trappenhuizen, stadions, tunnels, treinen, winkelcentra, recreatieparken, kantoren en ziekenhuizen bieden een veilige oriëntatie en geven de uitweg aan. Dit kan in de eerste minuten van een calamiteit van levensbelang zijn. Het Leids Universitair Medisch Centrum past deze verf inmiddels toe.

Werking: luminicerende kristallen
De lichtgevende eigenschappen van het Sustalite verfsysteem komen van kristallen met luminicerende eigenschappen. Deze kristallen absorberen zowel dag- als kunstlicht. De verf hoeft slechts enkele minuten licht op te nemen en kan tot twaalf uur na lichtabsorptie nog steeds licht afgeven. De verf is uiterst duurzaam, is 25 jaar stootvast en behoudt ook bij hitte zijn lichtgevende werking.

Energiebesparing
Sustalite is milieuvriendelijk en uitgebreid getest en gekeurd door TNO. Door een regelmatige interval van belichting blijft het nagloei-effect op peil, hetgeen voor bijvoorbeeld de  bewaking van gebouwen essentieel is. Hierdoor kan de continue verlichting uit en kan een forse energiebesparing gerealiseerd worden.

Voor meer informatie klik hier.