nieuws

10 jaar vmbo

30 september 2009

         de meest innovatieve onderwijsvorm van Nederland!

Vmbo 10 jaar logo10 jaar geleden is het vmbo als nieuwe schoolsoort gestart. In die 10 jaar heeft het vmbo zich ontwikkeld tot de meest innovatieve onderwijsvorm van Nederland! Tijd dus voor een feest in studio 21 in Hilversum op 12 oktober. Om terug te kijken, maar vooral om aandacht te besteden aan innovaties, de veelzijdigheid van het vmbo, samenwerking en ontwikkelingen. Een feest voor de toekomst van onze leerlingen!

Staatssecretaris Marja van Bijsterveldt: Als we 10 jaar vmbo vieren, vieren we enthousiasme en doorzettingsvermogen. Het vmbo heeft het immers niet altijd even makkelijk. Het lag - vaak ten onrechte - onder vuur en kampte met een beeldvorming die niet aansluit bij de dagelijkse realiteit. Kijk je beter, dan geloof je in de kracht en mogelijkheden van het vmbo. Het is een sector om trots op te zijn!

Beau van Erven DoorensOnder leiding van Beau van Erven Doorens wordt het een sprankelende dag! In een spetterende openingsfilm spat de ´trots op vmbo’ van het scherm: zie hoe de wereld voor vmbo jongeren er in 2019 uitziet. Daarna laat Marja van Bijsterveldt in een gesprek met Beau zien dat het vmbo eraan komt voor het mbo.

Na de opening zullen 150 leerlingen van beroepsgerichte afdelingen en van de theoretische leerweg onderdelen van het programma verzorgen, waaronder de afdeling Bouwtechniek van het Edudelta. Zij laten zien hoe hun school staat voor de kracht van het vmbo: Positief, Innovatief én Toekomstgericht!

Klik hier voor meer informatie over het programma, de locatie en aanmelden.