nieuws

Snap dit vmbo (nou eens)

15 oktober 2009

Jan van NieropJan van Nierop, voorzitter van de Stichting Platforms vmbo (SPV) en van het Platform vmbo Bouwtechniek heeft een reactie geschreven op het artikel 'Schrap dit vmbo' dat begin oktober in dagblad Trouw heeft gestaan. Jan geeft in zijn reactie aan dat onbekendheid met het vmbo de belangrijkste reden is voor commentaar op deze onderwijsvorm. 

Artikel in Trouw
Op donderdag 8 oktober heeft dagblad Trouw een artikel gepubliceerd onder de titel ´Schrap dit vmbo´. In dit artikel pleit de heer Schussler voor één school voor primair beroepsonderwijs die opleidt voor de startkwalificatie (mbo niveau 2).

Het artikel in Trouw (deze maand ook te lezen in ’Van 12 tot 18’) kunt u hier lezen.

Reactie van Jan van Nierop
Jan van Nierop, voorzitter SPV en platform Bouwtechniek geeft in zijn reactie aan dat het vmbo innovatief is en goed gewaardeerd door docenten, ouders en leerlingen. Zij willen wel verbeteringen, maar die borduren voort op het stelsel dat in tien jaar tijd ontwikkeld is. Hij adviseert de maatschappij die oordeelt dat het vmbo geschrapt moet worden eerst eens te kijken naar hoe het vmbo daadwerkelijk werkt. Ze zien dan dat er een grote tevredenheid is onder diegenen die er dagelijks onderwijs in geven en krijgen!

Lees hier de reactie van Jan van Nierop, voorzitter SPV en Platform vmbo Bouwtechniek.