nieuws

Een 8 voor uw school?

28 augustus 2009

Marja van Bijsterveld 125pxStaatssecretaris Marja van Bijsterveldt vindt dat scholen gemiddeld een 8 als waardering van ouders moeten krijgen. Daarmee reageert zij op een onderzoek van het maandblad J/M. De ouders waarderen het Nederlandse onderwijs met kleine voldoende: een 6,7 voor de basisschool en een 6,5 voor de middelbare school.

Hoe verder het kind komt, hoe teleurgestelder ouders raken. Ouders met een kind in het voortgezet onderwijs zijn op praktisch alle punten veel kritischer dan ouders die alleen nog maar ervaring hebben met de basisschool. En binnen het basisonderwijs zijn ouders van kleuters veel enthousiaster dan ouders van bovenbouwers.

Strafregels en achternamen
Ouders vinden dat de scholen strenger, ordelijker en gedisciplineerder moeten zijn. Zo ziet 80% graag de strenge, maar rechtvaardige docent terug in de klas. Volgens 61% zou het helpen als leraren zich niet meer bij de voornaam laten noemen en 56% van de ouders pleit voor het herinvoeren van strafregels. Ruim eenderde vindt dat de school van hun eigen kind te soft optreedt tegen pesters en grote monden. Volgens de meeste ouders worden hun kinderen zeker niet overvraagd. Dat de druk om te presteren te groot is, vindt 60% dan ook ‘’onzin’’.

Lees het hele artikel op de website van J/M.