nieuws

Circus Renz gastheer voor docenten Bouwtechniek

5 juni 2009

3 juni organiseerde het Platform vmbo Bouwtechniek een landelijke dag voor alle docenten Bouwtechniek. De tiende editie van het drukbezochte evenement vond plaats in en rond de tenten van Circus Renz, dat was neergestreken op Strand Nulde.

LD 2009 Renz met vlag

Het Platform vmbo Bouwtechniek vertegenwoordigt de ruim 200 scholen met een Bouwtechniekafdeling, de drie kenniscentra uit het Bouw- en Houtcluster: Fundeon, Savantis en Stichting Hout en Meubel. Al 25 jaar werken de partners aan onderwijsproducten en -diensten en instroomactiviteiten. Het thema van de landelijke dag was dan ook: Jubilerend jongleren!

Workshops en informatiemarkt
Het gehele circusprogramma was afgestemd op de landelijke docentendag. Rondom de grote tent waren verschillende workshops ingericht, waar docenten hun kennis konden verbreden of ideeën konden opdoen voor de invulling van hun bouwtechnieklessen. Liefhebbers konden zelfs een workshop Jongleren volgen. Daarnaast organiseerde het Platform een informatiemarkt. Relevante bedrijven adviseerden de docenten op het gebied van de nieuwste ontwikkelingen en onderwijsmiddelen.

LD 2009 Jongleren

Klaar voor de komende jaren
Tijdens de centrale afsluiting in de grote tent prees Jan van Nierop, voorzitter van het Platform vmbo Bouwtechniek, alle docenten vanwege hun tomeloze inzet en 'hart' voor het vak. "Ruim tweehonderd scholen met een afdeling Bouwtechniek maken actief gebruik van de middelen die door het Platform zijn ontwikkeld. Met veel activiteiten en ontwikkelcapaciteit zijn we klaar voor de komende jaren. De jongeren die nu worden opgeleid zijn onze vakmensen van de toekomst. Ondanks de teruglopende belangstelling voor technische opleidingen, zien we dat samenwerken aan instroom en inhoud zijn vruchten blijft afwerpen."

Tijdens de centrale afsluiting werden ook een aantal prijzen uitgereikt. De winnaar van de Beta Stimulerings Award is het Stedelijk Dalton College te Zutphen, de winnaars van de reis naar Italie voor het invullen van de doorstroomenquete zijn R. Pricken van het Bonnefantencollege uit Maastricht en W. Aalders van het Almende College uit Ulft.