nieuws

Vmbo’ers laat je talent zien!

2 oktober 2009

Vmbo’ers kunnen hun talent laten zien op Skills Talents!

Logo Skills Talents

Vmbo’ers zijn de vakmensen van de toekomst. Zij verdienen het om op allerlei manieren geïnspireerd en uitgedaagd te worden. Daarom organiseert Skills Netherlands in samenwerking met roc’s, aoc’s en vmbo-scholen teamvakwedstrijden voor laatstejaars vmbo’ers. Deze teamvakwedstrijden heten Skills Talents en geven uw leerlingen dé kans om hun talenten te laten zien.

Door het meedoen aan de vmbo-vakwedstrijden laten vmbo-leerlingen op een leuke, spannende en leerzame manier zien wat ze in hun mars hebben. De vakwedstrijden zijn gebaseerd op de eindtermen van het vmbo en kunnen dan ook als extra meetinstrument gebruikt worden in aanloop naar de examens.

Skills Talents bestaat uit voorrondes en (halve) finales. Tijdens de voorrondes strijden leerlingen in teamverband uit de regio tegen elkaar. Bij winst wordt de strijd aangegaan tegen vmbo’ers uit het hele land op het beroepenevenement Skills Masters op 4,5, en 6 maart in Ahoy Rotterdam. Voor leerlingen in de richting Bouwtechniek worden de wedstrijden bouwtimmeren georganiseerd.

Inschrijven is mogelijk tot 1 december. Meer informatie over de wedstrijden, de opdrachten en deelnemen vindt u op SkillsTalents.nl.