nieuws

Toetsenbank nieuwe layout

1 september 2010

Op 1 september is er een nieuwe versie van de toetsenbank geinstalleerd. Deze installatie is nodig voor de nieuwe versie van Basisveiligheid, die inmiddels beschikbaar is als internet applicatie.

Wilt u van de webgebaseerde versie van basisveiligheid gebruik maken, bezoek dan de regiobijeenkomsten najaar 2010.

De belangrijkste verschillen voor schoolbeheerders zijn:

  • Webportal beheer 1In de beheeromgeving vindt u een nieuwe button: Downloads. Hier worden documenten neergezet die het Platform exclusief voor leden beschikbaar stelt. De eerste download zijn de antwoorden op de sleepvragen in basisveiligheid.
  • Op de pagina waar leerlingen aangemaakt kunnen worden, kunt u nu ook leerlingen importeren met een csv bestand. Dit bestand kan bijvoorbeeld uit het leerlingvolgsysteem gehaald worden. In de handleiding die op de regiobijeenkomsten uitgedeeld wordt staat precies omschreven hoe dit werkt.
  • Voortaan krijgt een leerling een gebruikersnaam en een wachtwoord. Dit is nodig om in de toekomst in te loggen in de Toetsenbank en Basisveiligheid. Later in het jaar kan dit ook gebruikt worden voor de nieuwe internet versie van Kader!
  • Gebruikersnamen moeten landelijk uniek zijn. Als u dus een gebruikersnaam invoert die precies hetzelfde is als een leerling op een andere school, dan werkt deze niet. Vergelijk het met de gebruikersnamen van mail, die vaak ook een volgnummer hebben (ridder23@... .nl bijvoorbeeld). Bij invoer ziet u vanzelf of de naam al bestaat.

De belangrijkste verschillen voor docenten zijn:

  • Webportal docent 1U ziet rechtsboven in het scherm de naam staat waaronder u ingelogd bent. U kunt altijd terugkeren naar het hoofdscherm door op de naam te klikken.
  • Links ziet u een nieuw menu staan. Momenteel zijn de bovenste twee buttons beschikbaar. Dit wijst zichzelf.