nieuws

Bouwbedrijf genomineerd voor beste leerbedrijf

23 november 2010

Voor het tweede jaar op rij is een onderneming uit de bouw- en infrasector genomineerd als Beste Leerbedrijf van Nederland. BURGY Bouwbedrijf uit Leiden strijdt op 3 maart 2011 met Laboratorium MSD uit Oss en Paree B.V. Elektro-Telecom uit ’s Heerenhoek om deze prestigieuze onderscheiding. Eerder riep kenniscentrum Fundeon BURGY uit tot Beste Leerbedrijf Bouw en Infra 2010.

Fundeon leerbedrijf 2010 BurgyDe jury van Fundeon die BURGY Bouwbedrijf op 1 oktober 2010 uitriep tot het Beste Leerbedrijf in de bouw- en infrasector, sprak van een bedrijf dat van hoog tot laag is doorspekt met enthousiasme voor het opleiden van jonge mensen. Het bedrijf heeft een sterke opleidingsstructuur, waardoor continuïteit is verzekerd, ook in economisch mindere tijden, zoals nu. Bijzonder is volgens de jury voorts, dat BURGY in de praktijk bewijst dat opleiden loont voor een hoger bedrijfsresultaat en langdurige dienstverbanden.

Op 3 maart 2011 wordt op een speciale bijeenkomst in de Rotterdamse Elisabeth- en Laurentiuskathedraal bekend gemaakt welk van de drie genomineerde bedrijven de titel in de wacht sleept. Dan vindt ook de verkiezing plaats van de Beste Praktijkopleider van Nederland, een titel die bij de vorige verkiezing op 1 februari dit jaar werd gewonnen door Bert Sluiman, leermeester bij Broekema Wegenbouw uit Groningen. Sluiman was daarvoor voorgedragen door Fundeon.

De verkiezing van het Beste Leerbedrijf van Nederland wordt georganiseerd door Colo (de overkoepelende organisatie van de kenniscentra).