nieuws

Informatie over examens

23 november 2010

Logo College van ExamensIn het examenboekje voor het cspe Bouwtechniek Timmeren wordt de informatie die bij de voorbereiding niet nodig is, onleesbaar gemaakt met een grijze vlek. Deze methodiek, die in 2010 toegepast is op 3 vakken, is nu uitgebreid met zestien vakken, waaronder Timmeren BB en KB. Dat heeft het CvE (Commissie voor Examens, voorheen Cevo) bekendgemaakt.

Het CvE maakt verder bekend dat doorgegaan wordt met het testen van een schrijfopdracht Nederlands in het cspe. De achtergrond hiervan is de belangstelling voor goed taal- en rekenonderwijs. In 2010 is als pilot voor een zevental beroepsgerichte vakken een schrijfopdracht Nederlands afgenomen. Voor de overige beroepsgerichte vakken zijn voorbeeldopdrachten ontwikkeld. Omdat de reacties positief waren, wordt de pilot in 2011 uitgebreid naar alle beroepsgerichte vakken en wordt het aantal deelnemende scholen uitgebreid.

Overige informatie van het CvE:

  • De syllabi 2012 zijn nog in concept en staan op www.cve.nl. Als ze door de Minister bij regeling zijn vastgesteld, worden ze op Examenblad.nl geplaatst. In verschillende syllabi zijn mogelijk wijzigingen doorgevoerd. De wijzigingen ten opzichte van de syllabus 2011 zijn in de syllabus 2012 geel gemarkeerd. 
  • De Cito examentrainingen ‘beoordelen cspe’s’ voor docenten waren het afgelopen jaar een groot succes. Het Platform vmbo Bouwtechniek heeft deze training als onderdeel van het lidmaatschap aangeboden aan alle lidscholen.
  • Ook dit schooljaar wordt rond de examentijd de enquête afname cspe’s uitgezet. De resultaten van de enquête worden ingebracht in de Normeringsvergadering en dragen bij aan een zorgvuldige normering van de cspe’s.

Download hier de brief van het CvE