nieuws

Kader! beschikbaar in portal

26 november 2010

In de e-learning portal zijn de Toetsenbank en Basisveiligheid al beschikbaar. Daar is nu Kader! bijgekomen. Met Kader! krijgen KB en GL leerlingen lesmateriaal dat aansluit bij het middenkader karakter van de opleiding.

e-learning portal 15De basis van Kader! is een verhaal dat zich afspeelt rond de bouw van een sportcentrum. Het verhaal, dat als een rode draad door het leermiddel loopt, begint met de plannen voor het sportcentrum en eindigt bij de oplevering. Aan dit verhaal zijn de theorie uit de boeken van de uitgevers en kader opdrachten op een logische manier gekoppeld. Theorie en opdrachten komen niet uit de lucht vallen, maar vormen een geheel met de verhaallijn.

Het leermiddel Kader! verwijst naar de bronnenboeken van de uitgevers Noordhoff en ThiemeMeulenhoff (inclusief de digitale methode Bouw Totaal). In de beheersomgeving van de e-learning portal stelt de beheerder in welke methode van de uitgevers gebruikt wordt. De leerlingen worden dan automatisch naar deze methode verwezen. In paragraaf 2.7 van de handleiding staat hoe u dit doet.

Belangrijke onderdelen van kaderberoepen, en dus van het leermiddel, zijn, naast praktische vaardigheden als calculeren en plannen, het aanleren van procesgerichte vaardigheden (communiceren, organiseren, ICT en dergelijke) en het verwerven van inzicht. Tevens biedt het de mogelijkheid voor integratie met AVO vakken als wiskunde en Nederlands. Voor de docent is een antwoordenboek beschikbaar.

We adviseren om leerlingen die al met de geinstalleerde versie van Kader! werken dat af te laten maken. Voor nieuwe leerlingen adviseren we de online versie. De inhoud van alle teksten binnen Kader! is definitief, maar er gaat nog wat aan de layout gebeuren. Kader! is uitgebreid getest. Toch kan een foutje voorkomen; stuur dan een mail aan e-learning@vmbo-bwi.nl en we lossen het zo snel mogelijk op.