nieuws

EuroSkills: goud voor BWI

17 december 2010

Team Nederland heeft achttien gouden, vier zilveren en vier bronzen medailles behaald op EuroSkills, het EK voor beroepen. 22 Nederlandse jongeren scoorden bovengemiddeld en kunnen zich excellent vakman noemen. Een mooie en hoge score voor Team Nederland!

Euroskills 2010

In totaal streden ruim 450 kandidaten uit 27 landen van 9 t/m 11 december in 51 vakken. Voor Nederland kwamen 42 jongeren uit in ruim 30 vakken. Achttien gouden, vier zilveren en vier bronzen medailles is dus meer dan een mooie score.

Gouden, zilveren en bronzen medailles
De gouden medailles zijn behaald door Willem Beverloo (bouwtimmeren), Sylvester Keus (tegelzetten), Jan Visser (stukadoren), Tom Wesstein en Danny de Vries (mechatronica), Esther de Gier en Evita Parinussa (etaleren). Het schoonmaakteam Koen Meevissen, Lindsay van der Velden en Haldun Unalan behaalden zowel individueel als in teamverband een gouden medaille. Ook de vijf kandidaten van het bouwteam, Willem Beverloo, Sylvester Keus, Thijs Oude Breuil, Ruud van der Thiel en Klaas de Bruin, hebben als team goud behaald.

Çilem Tekerlek (schoenmaken), Renske Luntz en Sander Mantel (verpleegkunde) en Ruud Boer (vrachtwagenchauffeur) wonnen zilver. De bronzen medailles zijn voor Julia Visscher (hotelreceptie), Klaas de Bruin (metalen dakdekker), Daan Verwolf (offsetdrukken) en Gudo Rijk (sanitaire techniek).

De foto's van de prijsuitreiking en de sluitingsceremonie van EuroSkills 2010 staan online. Er is ook een video van de prijsuitreiking gemaakt.