nieuws

Training meubelmaken en interieurbouw

10 december 2010

SH&M heeft een training georganiseerd waarin docenten praktische fijnhoutvaardigheden kunnen leren of verbeteren. Immers: niet elke docent is van huis uit volleerd meubelmaker of interieurbouwer. Met voldoende kennis over en ervaring met fijnhoutvaardigheden is het makkelijker om leerlingen op een juiste manier het fijnhoutvak te leren.

Werken met lamellofreesOok voor docenten die op dit moment nog geen lessen fijnhoutbewerken verzorgen, maar dat in de toekomst wel gaan doen is de scholing waardevol. De trainingsdagen die in november en december hebben plaatsgevonden zijn door deelnemende docenten erg gewaardeerd. Voor de trainingen in 2011 zijn nog een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.

Tijdens de training komen de volgende praktische handelingen aan de orde:

  • belijmen van HPL op plaatmateriaal;
  • het gelijk frezen van HPL en afwerken van diktekanten;
  • het werken met de lamello- en dominofrees.

Ook kan aandacht besteed worden aan theoretische zaken of problemen die u tijdens uw dagelijkse werkzaamheden tegenkomt.

De training zal plaatsvinden in januari en februari 2011. In de bijlage hieronder staan de data, lokaties en programma. Dankzij de steun van de bedrijfstak Meubel zijn er geen kosten aan de training verbonden. Alle docenten die het bijgaande formulier ingevuld retourneren ontvangen tijdig een bevestiging van deelname.

Download hier de brief van SH&M

Download hier het aanmeldingsformulier.