nieuws

Fundeon lanceert BOUWEN

8 februari 2011

Met een oplage van 175 duizend exemplaren is Bouwen het grootste blad voor de bouw- en infrasector. Vanaf februari krijgen werknemers en werkgevers die werken volgens de cao voor de Bouwnijverheid, dit tijdschrift vijf keer per jaar gratis toegestuurd. Op maandag 7 februari hebben Fundeon, werkgeversorganisatie Bouwend Nederland en de vakbonden FNV Bouw en CNV Bouwnijverheid dit nieuwe magazine gepresenteerd op de Internationale Bouwbeurs in Utrecht.

Bouwen magazine introductie

Charlie Ramdas (FNV Bouw), Adri Voogd (Bouwend Nederland) en Arend van Wijngaarden (CNV Bouwnijverheid) introduceren het nieuwe magazine 'Bouwen'.

In Bouwen komen de ontwikkelingen in vaktechniek en de loopbaanontwikkeling van werknemers samen in één tijdschrift. De mix van innovaties in de sector en persoonlijke verhalen van werknemers geven een compleet beeld van ontwikkelingen in de sector. Fundeon geeft het blad uit namens de werkgevers- en werknemersorganisaties en het Loopbaantraject Bouw & Infra.

"Als werkgever- en werknemersorganisaties hebben we in 2004 al afgesproken dat het belangrijk is om te zorgen dat de bouw- en infrasector aantrekkelijk blijft om in te werken. Het Loopbaantraject Bouw & Infra en dit magazine dragen daaraan bij”, stelt Charlie Ramdas van FNV Bouw.

"Voorheen lag de ontwikkeling van werknemers schijnbaar geheel bij werkgevers. Tegenwoordig is dit duidelijk ook een eigen verantwoordelijkheid van de werknemer. Dit blad maakt de werknemer daar bewust van”, stelt Arend van Wijngaarden van CNV Bouwnijverheid.

Volgens Adri Voogt van Bouwend Nederland is het van belang om in zo’n tijdschrift als Bouwen goed aan te sluiten bij de belevingswereld van de werknemers. “Dat doe je door in te gaan op vaktechniek. Daarnaast is het goed dat dit tijdschrift ook aandacht besteed aan de mensen rondom de werknemer, zoals de partners.”