nieuws

Boekje over docentenstages

11 mei 2011

Het SPV (het samenwerkingsverband tussen de beroepsgerichte Platforms in het vmbo) brengt het boekje 'docentenstages in het vmbo' uit. Elke school ontvangt een exemplaar, maar omdat dat waarschijnlijk niet bij u terechtkomt, kunt u een eigen exemplaar bestellen.Logo SPV

Docenten moeten weten wat er in de beroepspraktijk speelt, welke actuele ontwikkelingen er zijn en welke taken leerlingen moeten vervullen als ze stage lopen. Alleen dan kan een docent de koppeling maken tussen theorie en praktijk en de lessen nog praktijkgerichter invullen.

Docentenstages zijn een goede manier om contact te houden met de beroepspraktijk. Iedereen is het daar over eens. Maar hoe organiseer je dergelijke stages en hoe zorgt de school ervoor dat de lessen zoveel mogelijk doorgaan? In het boekje 'docentenstages in het vmbo' vindt u hiervan voorbeelden. Er komen docenten aan het woord die stage lopen, maar ook hun leidinggevende en een vertegenwoordiger van het bedrijf waar zij stage hebben gelopen. Voorbeelden uit de praktijk die kunnen inspireren de docentenstage van uw afdeling / school vorm te geven.

Elke school ontvangt een exemplaar van het boekje. Wilt u een eigen exemplaar ontvangen, dan kan dat. Stuur een mailtje met uw naam en adres en het aantal exemplaren dat u wilt ontvangen (tot maximaal 50) naar info@platformsvmbo.nl.