nieuws

Proef de sfeer van de Landelijke Dag

16 juni 2006

Stoom uit de oren . . . 

Na weer een jaar wachten was het weer zover: de Landelijke Dag van het Platform vmbo Bouwtechniek. Ook dit jaar weer een grote opkomst van ongeveer 500 bezoekers. Na een wat moeizame start, omdat de techniek ons in de steek liet, werd het toch nog een geslaagde dag. Ook het geduld van de bezoekers tijdens het oplossen van het technische probleem was geweldig. Bij de organisatie kwam de stoom uit de oren blazen en jullie zaten met zijn allen rustig en geduldig te wachten. GEWELDIG!!! Onze dank hiervoor.

Wees trots op wat je doet!

In het plenaire gedeelte werd een interview getoond met de minister van OCW Maria van der Hoeven. Het enthousiasme van één docent spatte er vanaf. Deze stond na het tonen van het interview gelijk op met de vraag of hij dit filmpje ook kon krijgen. (Cor de Ridder: Op de pagina ‘documenten voor docenten’ staat hoe u in het bezit kunt komen van deze film.) In het interview sprak de Minister de docenten persoonlijk toe: “kom eens in het geweer en wees trots op wat je doet.”  En gelijk heeft ze, een beetje erkenning voor de BouwHout sector mag best eens. Verder waren er nog sprekers als Jan van Nierop, voorzitter Platform vmbo Bouwtechniek, die aan de hand van krasse uitspraken van Johan Cruijff zijn toespraak hield. Maar ook Hans Verschoor sprak een woordje namens de BvE-raad. Verder kwam de heer Van Hal nog aan bod, die het boekje ”Het geheim van de baksteen” overhandigde aan Jan van Nierop en Hans Verschoor.

40 keer schieten op 1 konijn

Naast de nodige workshops mocht er ook genoten worden van diverse buitenactiviteiten. Deze werden goed bezocht, gemiddeld 40 bezoekers per activiteit. Eén van de bezoekers heeft het zelfs gepresteerd om dezelfde activiteit meerdere malen herhalen en daarmee meer dan 40 keer op één konijn te schieten. Verder zijn er in totaal 6000 patronen leeggeschoten bij het kleiduiven schieten.  

Workshops  

Maar er werd niet alleen tijd gemaakt voor de leuke dingen, ook de workshops werden goed bezocht. En ook werd er dermate goed meegewerkt met het invullen van diverse enquêtes. Dit zijn gegevens die van belang zijn voor de toekomst. Daar zal in de regiobijeenkomsten van volgend jaar weer het één en ander over teruggekoppeld worden.

Volgend jaar

Bij de afsluiting van de Landelijke Dag sprak Elco Brinkman, voorzitter van Bouwend Nederland, u nog eens toe. Ook maakte hij de winnaars bekend van de DVD speler, de heer Wim Mulder van het Nehalenia in Middelburg. En het weekendje Dorhout Mees werd gewonnen door HW van der Sluis van het Escamp College in Den Haag. De prijzen werden erg enthousiast en met open armen ontvangen. Al met al was het een geslaagde, succesvolle dag en waren de reacties positief. Eén ding is zeker, de organisatie heeft van de dag genoten en kijkt uit naar het organiseren van de Landelijke Dag voor volgend jaar. Wij hopen u ook!

Alle downloads van de Landelijke Dag zijn te vinden op de pagina ‘documenten voor docenten’ en dan Landelijke Dag 2006.