nieuws

Start veilig thema Europese Week

26 juni 2006

Op 19 juni 2006 begint de campagne rond de Europese Week met als thema ‘Startveilig’. 


Op dit moment raken nog te veel jonge mensen gewond op het werk. In Europa lopen jongeren in de leeftijdsgroep van 18 tot en met 24 jaar tenminste 50% meer risico op een ongeval dan werknemers in andere leeftijdsgroepen.

Daarom is de campagne gericht op jongeren die nog op school zitten of net zijn begonnen én op organisaties die veel contact hebben met jongeren. Het doel van de campagne is om jongeren een veilige en gezonde start van de loopbaan te geven. Onderdeel van de campagne is de Goede Praktijken competitie.

Goede praktijken competitie
Onderdeel van de campagne van de Europese Week is de jaarlijks terugkerende Goede Praktijken competitie. Organisaties kunnen goede voorbeelden op het gebied van jongeren en veilig en gezond werken indienen. Hiermee dingen zij mee naar de Nederlandse Goede Praktijken prijs en een nominatie voor de Good Practice Award van het Europees Agentschap.

Voor jongeren zelf is de website http://www.startveilig.eu/ vanaf vandaag in de lucht. 

De campagne ‘Start veilig’ wordt georganiseerd door het Europees Agentschap voor Veiligheid en Gezondheid op het werk en vindt gelijktijdig plaats in alle lidstaten. De campagne beleeft zijn hoogtepunt in de Europese Week, die van 23 t/m 27 oktober 2006 plaatsvindt.