nieuws

Leerlingen en Platform op beurs

4 december 2006

Goede voorlichting verzorgen over Bouwtechniek aan leerlingen van de onderbouw is een van de belangrijkste communicatie activiteiten van het Platform vmbo Bouwtechniek. Een goede voorlichting heeft een positief effect op de instroom en motivatie van de (toekomstige) Bouwtechniek leerlingen.  

De PSO box is een krachtig middel om in te zetten in de onderbouw. Evenals het bereiken van docenten techniek in die onderbouw. Op 24 november heeft het Platform vmbo Bouwtechniek deze twee zaken gecombineerd in een stand op de conferentie van docenten techniek. 

 

Eens per jaar organiseert de Vereniging van Docenten in de Techniek, de VeDoTech, een conferentie. Het thema van dit jaar was: (G)een kind aan techniek. Het Platform is er trots op dat zij de kans heeft aangegrepen om leerlingen (2 jongens en 1 meisje!) in de stand bezig te laten zijn met de PSO box. Een unieke greep, want er waren, ondanks het thema, geen andere stands waar leerlingen ter plekke aanwezig en bezig waren.

    

Het Platform heeft zich op deze beurs met name gepresenteerd met de PSO box. Dat viel in goede aarde bij de aanwezigen. Waar bij andere beurzen nog wel eens ‘geleurd’ moet worden met het aanbod, was bij deze beurs de aanloop spontaan. En de PSO box waar het om ging is goed onder de aandacht gebracht. De aanwezige docenten waren zeer te spreken over de box en ter plekke zijn al verschillende bestellingen genoteerd.

Het is nu al zeker dat het Platform in de toekomst vaker van deze opzet gebruik gaat maken. Het was echter alleen mogelijk om dit te doen met de leerlingen samen. Wij willen het Sprengeloo in Apeldoorn en in het bijzonder de kanjers van leerlingen van Jan Aaltink dan ook van harte danken voor hun spontane medewerking!