nieuws

TV serie C Yourself gelanceerd

27 november 2006

Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Máxima was maandag 27 november in Pathé Tuschinski te Amsterdam aanwezig bij de feestelijke lancering van de televisieserie C Yourself. In deze serie brengen mbo'ers en vmbo'ers hun capaciteiten en belevingswereld in beeld.

 

Draai aan negatieve beeldvorming
C Yourself is het vervolg op de gelijknamige film uit 2004 en is vanaf 3 december 12 zondagen om 16.05 te zien bij de NPS op Nederland 2 (en vanaf 7 januari óók om 19.00 op Ned. 3). De tv-serie is een initiatief van JOB en LAKS, de landelijke belangenorganisaties voor mbo'ers en vmbo'ers. De organisaties willen met de serie een positieve draai geven aan de negatieve beeldvorming over deze jongeren.

Beroepssectoren in beeld
De 12 afleveringen moeten een beeld geven van wie de jongeren echt zijn en waarom zij zo belangrijk zijn voor de maatschappij. Aan de hand van zelf gekozen thema's werken de jongeren samen aan een gemeenschapsgevoel: op school, de werkplek, thuis en op straat. Spelenderwijs komen daarbij de verschillende beroepssectoren in beeld. De serie borduurt voort op de gelijknamige doelgroepfilm uit 2004.

Verhalen van vmbo- en mbo- jongeren
Bosch Film te Amsterdam produceerde zowel de film als de tv-serie. Medewerkers van het bureau interviewden tijdens een uitgebreide landelijke scholentour ruim 1500 vmbo- en mbo-jongeren. Die verhalen staan in de serie centraal. Het project is mogelijk gemaakt door onder andere de ministeries van OC&W, SZW, LNV en Justitie, Stichting DOEN, het VSBfonds en Stichting Kinderpostzegels Nederland.

Meer informatie: http://www.c-yourself.nl/