nieuws

Wetenweek: techniek kan niet vroeg genoeg

17 november 2006

Op zaterdag 21 oktober vond, in het kader van de Wetenweek, een techniek doe-dag plaats in Harderwijk. Het was een groot succes: meer dan 200 kinderen bezochten met hun ouders het voorlichtingscentrum in Harderwijk. Er hebben zelden meer fietsen voor de deuren gestaan.

 

Oud en jong raakten maakten op een actieve manier kennis met metaal- en bouwtechniek. Ze werden allen geïnspireerd door de aantrekkelijke opdrachten die gedaan konden worden: het ontwerpen van een huis op de computer, het kleuren van gevels van een hele straat, het ontwerpen van een droombed, freezen en boren, het bouwen van een boot die te water kon worden gelaten. Maar vooral: de grootsheid van de bouwput en natuurlijk de spanning van de Bobstart. Onder leiding van wereldkampioene bobstarten Esme Kamphuis hebben ongeveer 200 bezoekers een ritje gemaakt van de Bobslee startbaan.

Hoeveel kilometer waterleiding ligt er in Nederland? En hoe hard kan een bobslee maximaal gaan op de bobsleestartbaan? Vragen over techniek die bezoekers van de WetenWeek op het Bouw en Infra voorlichtingscentrum in Harderwijk konden beantwoorden. Frank Wildenburg (8 jaar) uit Harderwijk deed dat het beste en hij is dan ook de winnaar van de toegangskaarten voor het Dolfinarium.

  

De activiteiten werden georganiseerd onder verantwoordelijkheid van het Platform vmbo Bouwtechniek en bureau TOP, ondersteund door de drie kenniscentra in het BouwHoutcluster: Fundeon, Savantis en SH&M. Door de samenwerking met Bureau TOP was ook de metalectro vertegenwoordigd. Al met een geslaagde dag!