nieuws

Digitale Veldraadpleging beroepsgericht

26 maart 2009

Van 3 tot 17 april is onder de button veldraadpleging de digitale veldraadpleging te vinden!

In het veldonderzoek over de toekomst van de beroepsgerichte programma's staan de volgende vragen centraal:

  • Moeten er nieuwe beroepsgerichte programma's komen in het vmbo?
  • Moeten die smaller of breder dan nu het geval is?
  • Moeten we naar een beperkt aantal kernprogramma's die afgesloten worden met een centraal examen? Dit gecombineerd met de vrijheid aan scholen om zelf invulling te geven aan het schoolexamen en het bijbehorende programma?

Nadat u in de regiobijeenkomsten van maart 2009 uw mening heeft kunnen geven over één van de drie onderwerpen binnen dit onderzoek, kunt u in de digitale raadpleging uw mening over alle onderwerpen geven. 

De conclusies worden samengevat in een rapportage aan de Stichting Platforms vmbo (SPV). De SPV bundelt alle informatie en biedt dat in december 2009 aan aan Staatssecretaris van Bijsterveldt. In dit document (1 A4) hebben we de belangrijkste informatie over de veldraadpleging beroepsgerichte programma's bij elkaar gezet. De presentatie die tijdens de regiobijeenkomsten in het voorjaar van 2009 gegeven is, kunt u hier downloaden.

De Staatssecretaris van Onderwijs, mevrouw van Bijsterveldt, hecht veel waarde aan de mening van het veld. Uw mening zal worden meegenomen in de uiteindelijke besluitvorming over de inhoud van de beroepsgerichte vakken. Wilt u hier uw mening over geven? Doe dan mee aan de digitale veldraadpleging van 3 tot 17 april!