nieuws

Bouwtechniek succesvol op Skills

16 maart 2009

Op 5, 6 en 7 maart jongstleden was het platform vmbo-Bouwtechniek present tijdens het evenement Skills Masters in de Ahoy' Rotterdam. Drie dagen lang stond de Ahoy in het teken van kijken, vragen en doen, met als doel leerlingen te helpen de juiste vakopleiding te kiezen. Busladingen leerlingen van het vmbo en mbo overspoelden de Rotterdamse evenementenhal waar vele tientallen beroepen zich presenteerden.

Skills Masters 2

Voor het tweede achtereenvolgende jaar presenteerde het platform zich met de stand 'Spectaculaire Bouwtechnieken'. Met kreten als ‘Speel de game en win een iPod’ wist het platform honderden bezoekers naar de stand te lokken. Eenmaal op de stand konden de leerlingen een verkorte versie van 'de Game' spelen zoals deze in uitgebreide versie op de site van het platform staat. Om hun 'Skills' te oefenen konden de leerlingen gebruik maken van de oefenstations op de stand, tweemaal per dag wonnen de snelste spelers immers een iPod.

Het doel van de deelname aan Skills Masters was uiteindelijk het geven van voorlichting over alle beroepsmogelijkheden in de bouw. Daarnaast wilde het platform veel leerlingen en docenten (nogmaals) wijzen op de website www.vmbo-bouwtechniek.nl waar ze de complete game en meer opleidingsinformatie kunnen vinden.

Tweede plaats voor de stand van het Platform
Dat we als platform ons doel bereikt hebben blijkt niet alleen uit de grote toeloop van bezoekers. De stand van het platform vmbo-Bouwtechniek eindigde, in combinatie met de beroepenwedstrijden van Savantis, als tweede in de strijd om de Skills Masters Award. De prijs is bestemd voor de organisatie die haar beroepen en opleidingen als beste aan de doelgroep toont. De jury lette daarbij op de inrichting van de stand, de interactie met de bezoekers en het promotiemateriaal dat werd uitgedeeld.