nieuws

Bouwtechniek levert beste praktijkopleider 2009

4 december 2009

Ook al is de verkiezing voor ‘Beste praktijkopleider 2009’  nog niet geweest, toch is nu al zeker dat een praktijkopleider uit de Bouwtechniek met de prijs aan de haal gaat. De vereniging van gezamenlijke kenniscentra, Colo, heeft de drie genomineerden per prijs maandag 23 november bekendgemaakt. En wat blijkt: de drie genomineerden zijn allemaal aangemeld door de kenniscentra aangesloten bij het Platform vmbo Bouwtechniek.

Logo Colo 2009

De kenniscentra zijn verantwoordelijk voor het werven en ondersteunen van de leerbedrijven. Ze willen met de verkiezing van het Beste Leerbedrijf en de Beste Praktijkopleider aandacht vragen voor de inzet van bedrijven om jongeren op te leiden. Ook de zestien kenniscentra van de andere sectoren hebben kandidaten kunnen voordragen. In totaal dongen daardoor 186 duizend erkende leerbedrijven en nog meer praktijkopleiders mee naar de prijs.

De genomineerden voor Beste praktijkopleider 2009 zijn:

  • Bert Sluiman van Broekema Wegenbouw uit Groningen (Fundeon)
  • Thuur Crompvoets van 3Dimerce uit Eindhoven (Savantis)
  • Nico Gerritsen van Teamwork Shoptechniek uit Terborg (SH&M)

Overigens maakt de sector Bouwtechniek ook nog kans op de prijs Beste Leerbedrijf. Een van de drie genomineerden is het beste Leerbedrijf van Fundeon, te weten Moeskops’ Bouwbedrijf. Zij zijn volgens Fundeon een op-en-top hrm-bedrijf dat structureel werkt aan de ontwikkeling van de medewerkers. Moeskops' Bouwbedrijf doet dat vanuit de overtuiging en visie dat opleiden van mensen uiteindelijk ook loont in termen van bedrijfsresultaat.

Als beste leerbedrijf 2009 zijn genomineerd:

  • Tuinland Zwolle uit Zwolle (voorgedragen door Aequor)
  • Moeskops’ Bouwbedrijf uit Bergeijk (Fundeon)
  • Conferentiecentrum Willibrordhaeghe BV uit Deurne (Kenwerk)