nieuws

Innovatie: vloeibaar behang

7 december 2009

Sinds kort is er een nieuwe variant van behang op de markt: vloeibaar behang. In Azie bestaat het al 50 jaar, maar Wallco brengt het nu als innovatie naar Nederland. Het materiaal bestaat voornamelijk uit natuurlijke materialen. Door menging met water onstaat een pulp, die met een spatel op muur of plafond aangebracht wordt.Vloeibaar behang Wallco

Als wandbekleding kennen we behang, stucwerk of verf. Vloeibaar behang is een nieuwe trend met vele voordelen. Het bestaat voornamelijk uit natuurlijke materialen met wol en katoen als hoofdbestanddelen. Ook de benodigde lijm voor de hechting is op natuurlijke basis. Daardoor is Wallco vloeibaar behang een ecologisch verantwoord en milieuvriendelijk product. Het materiaal absorbeert geluid en een muur waar het op aangebracht is voelt niet koud aan. Bovendien is het eenvoudig te repareren en eventueel weer te verwijderen.

Hoe werkt het
Meng de substantie met water, laat 15 minuten staan en roer vervolgens nogmaals krachtig door. Daarna kan de pulp met een bijbehorende kunststof spatel (spatel met ronde zijkanten) op de muur of plafond aangebracht worden. De droogtijd is 24 tot 72 uur, dus eventuele beschadigingen of strepen zijn eenvoudig te herstellen.

Nieuwbouw en kantoren
Het product is ideaal voor bijvoorbeeld nieuwbouwwoningen. Breuklijnen die na verloop van tijd ontstaan in de constructie van de woning zijn niet zichtbaar. Ook voor de meestal vrij harde muren van kantoorruimtes is het materiaal prima geschikt door de geluidsabsorberende eigenschappen. Een beschadiging is, ook achteraf, eenvoudig te herstellen en de hele laag is indien gewenst makkelijk te verwijderen. Maak daarvoor het vloeibaar behang goed nat, laat het enige tijd intrekken, en haal het vervolgens met een plamuurmes van de muur.

Volgens bouwdeskundige John Kersemakers van de verening Eigen Huis kunnen ook niet-doorgewinterde klussers het materiaal goed aanbrengen: "De spatel bleef ook mooi schoon".

Klik hier voor de website van Wallco vloeibaar behang voor meer informatie.