nieuws

Stichting Onderwijs opgericht

23 maart 2010

De sociale partners in het onderwijs hebben de Stichting van het Onderwijs in het leven geroepen. De Stichting praat namens het onderwijs direct met de minister van OCW over onderwijsbrede strategische onderwerpen.

Tijdens de oprichtingsbijeenkomst heeft het ministerie nadrukkelijk verzocht goed te luisteren naar de wensen en behoeften van iedereen in het onderwijs. Het gaat immers om het beste onderwijs voor leerlingen en studenten.

Stichting van het Onderwijs

De stichting is opgericht naar aanleiding van het advies van de Commissie Leraren onder leiding van Alexander Rinnooy Kan. De stichting gaat één- of tweemaal per jaar overleggen met de overheid. De minister van OCW is het eerste aanspreekpunt. Afhankelijk van de agenda kunnen andere kabinetsleden uitgenodigd worden. Zowel de Stichting van het Onderwijs als de overheid kunnen punten op de agenda van het overleg zetten. Voorbeelden van strategische en sectoroverstijgende onderwerpen zijn de aansluitingsproblematiek in het onderwijs, doorlopende leerlijnen en de samenwerking tussen onderwijsveld en bedrijfsleven.

De oprichters van de Stichting van het Onderwijs zijn de organisaties van werkgevers in het onderwijs PO-, VO-, MBO-, HBO-Raad en de VSNU en de vakcentrales ABVAKABO FNV, de Algemene Onderwijsbond, CNV Onderwijs, CNV Publieke Zaak en de Federatie van Onderwijsbonden CMHF/MHP. VSNU voorzitter Sybolt Noorda wordt de voorzitter van de Stichting van het Onderwijs.