nieuws

Kwaliteit VO op schoolvo.nl

24 februari 2011

In het verleden heeft dagblad Trouw en weekblad Elsevier het initiatief genomen om de kwaliteit van VO-scholen te laten zien. Dit initiatief is nu door de VO-raad overgenomen met de website schoolvo.nl. Op deze site kan iedereen zien hoe scholen voor voortgezet onderwijs presteren. Het doel van schoolvo.nl is het transparanter maken van de sector.

schoolvo.nlEen deel van de informatie op de site is afkomstig van de Inspectie van het Onderwijs en van DUO (Dienst Uitvoering Onderwijs). De decentrale gegevens zijn afkomstig van de scholen zelf. De VO-raad had gehoopt dat bij de lancering van de site op 3 februari alle informatie van de ruim 1300 VO scholen erop zou staan. Een blik op de site laat zien dat dat nog lang niet het geval is. Een volledig ingevulde school wordt getoond door een vol groen rondje; bij veel scholen is dat nog niet het geval. Volgens de VO-raad staan er nu gegevens van ongeveer 500 scholen op de website. De VO-raad streeft ernaar om de resterende gegevens zo snel mogelijk aan te laten vullen.

Als de VO-raad slaagt in haar opzet, geeft de site een uitgebreid overzicht van de kwaliteit van alle VO-scholen in Nederland, van de objectieve gegevens van de Inspectie tot de waardering van leerlingen en ouders.

Klik hier voor www.schoolvo.nl