nieuws

Trotse winnaars Bouwkampioenschappen 2011

23 maart 2011

Tegelzetter Guido van Dingenen, metselaar Nico Bioch en timmerkracht Ralph Mooijman zijn vrijdag 18 maart uitgeroepen tot de winnaars van de Nederlandse Bouwkampioenschappen 2011. Zij vertegenwoordigen de Nederlandse bouw tijdens de WorldSkills, de beroepenwedstrijden die in oktober in Londen plaatsvinden.

De Nederlandse Bouwkampioenschappen werden gehouden bij opleidingsbedrijf SPB Brabant-West & Tholen in Bergen op Zoom. Alfons van den Bergh, voorzitter van SPB, Rob Franken, bestuursvoorzitter van ROC West-Brabant en Sander van Bodegraven, algemeen directeur van Fundeon, deelden de prijzen uit.

Bouwkampioenschappen 2011Ralph Mooijman won de titel bij timmeren. "De deelnemers waren erg aan elkaar gewaagd. Ik heb alles op alles gezet om te winnen. En nu ben ik Nederlands Bouwkampioen timmeren. Maandag ga ik gewoon weer aan het werk. En in Londen ga ik natuurlijk voor de winst!"

De Nederlands Bouwkampioen tegelzetten, Guido van Dingenen, straalt van blijdschap. "De opdracht leek in eerste instantie mee te vallen. Er zaten moeilijke punten in, daar kon je de fout mee ingaan of juist op scoren. Ik had niet het gevoel dat ik ging winnen, maar ben blij en opgelucht. Nu ga ik trainen voor Londen!"

In de categorie metselen werd Nico Bioch benoemd als winnaar. "Ik was er klaar voor. Ik ging voor de winst, maar toen ik aan het werk was, twijfelde ik. Het was heel spannend. Want alle metselaars hadden talent. Ik ben blij dat ik gewonnen heb."

De Nederlandse kampioenen mogen van 5 tot en met 8 oktober de Nederlandse bouw vertegenwoordigen op de Worldskills-wedstrijden in Londen.