nieuws

Leerlingen hebben minder geld

11 april 2011

Scholieren tussen de 12 en 18 jaar hebben fors minder te besteden dan 2 jaar geleden. Gemiddeld heeft een scholier iedere maand 103 euro in de portemonnee. Twee jaar geleden was dat nog 144 euro. Dit blijkt uit het Nibud Scholierenonderzoek 2010-2011 dat het Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting samen met Scholieren.com en Stichting Weet Wat je Besteedt heeft georganiseerd.

Geld 2Vooral de inkomsten uit baantjes zijn flink teruggelopen, maar ook van ouders krijgen scholieren iets minder geld. Het Nibud ziet dat meer ouders ervoor kiezen alle uitgaven voor hun kinderen te betalen in plaats van ze zelf zak, kleed- of belgeld te geven. Dit vindt het Nibud een zorgelijke ontwikkeling, omdat scholieren dan niet leren omgaan met een vast budget.

Voor het eerst in 27 jaar ziet het Nibud dat meisjes meer inkomsten hebben dan jongens. Meisjes hebben per maand 108 euro en jongens 99 euro. Dat komt omdat jongens iets minder vaak werken dan meisjes. Dit is in de 27 jaar dat het Nibud de portemonnee van scholieren onder de loep neemt nog niet eerder voorgekomen.

Klik hier voor het hele bericht op de site van Nibud