nieuws

Bouw- en infra beste leerbedrijf

4 maart 2011

BURGY Bouwbedrijf uit Leiden heeft de prijs voor Beste Leerbedrijf ontvangen uit handen van minister Marja van Bijsterveldt. Colo (het verbond van samenwerkende kenniscentra) reikt deze prijs jaarlijks uit aan één van de 233 duizend erkende leerbedrijven in Nederland. BURGY Bouwbedrijf is voorgedragen door Fundeon.

Beste leerbedrijf colo Burgy

foto: Burgy Bouwbedrijf met Prinses Máxima en minister Marja van Bijsterveldt

Sander van Bodegraven, algemeen directeur van Fundeon, is zeer verheugd over de uitslag. “BURGY Bouwbedrijf besteedt veel aandacht aan het opleiden van leerlingen en kiest daarbij niet altijd voor de gemakkelijkste weg. Iedereen – ongeacht leeftijd of achtergrond – krijgt de kans om zich bij het bedrijf te ontwikkelen tot een allround vakman. Het bedrijf is daarom een terechte winnaar. Daarnaast vind ik dit vooral een compliment voor de gehele bouw- en infrasector.” Fundeon heeft voor de erkenning van bedrijven criteria opgesteld, zodat de leerbedrijven zorgen voor een krachtige leeromgeving voor de leerlingen en stagiairs.

BURGY Bouwbedrijf is gespecialiseerd in restauratiewerkzaamheden. De afgelopen twee jaar hebben de vakmensen van het bedrijf samen met leerlingen bijvoorbeeld de Laurentius en Elisabeth Kathedraal in Rotterdam gerestaureerd. In totaal werken bij BURGY ruim zestig mensen. Het bedrijf biedt jaarlijks aan vijftien tot twintig leerlingen en stagiairs een leerbaan of stageplaats.

Dat het Leidse bedrijf qua opleidingsbeleid geen uitzondering is in de bouw- en infrasector blijkt uit het feit dat Bert Sluiman vorig jaar met de prijs voor Beste Praktijkopleider naar huis ging en Moeskops’ Bouwbedrijf bij de drie genomineerden zat.