nieuws

Endemol beste leerbedrijf

9 december 2011

Endemol Nederland is het Beste Leerbedrijf sector Reclame, Presentatie en Communicatie 2011. Iris Kamminga van V&D uit Nijmegen is de Beste Praktijkopleider Savantis 2011. Dat werd donderdag 1 december bekendgemaakt tijdens een praktijkopleidersbijeenkomst op het hoofdkantoor van de winnaar in Amsterdam.Endemol leerbedrijf 2011 Savantis

Na een moeilijke keuze tussen Score Wholesale uit Duiven, V&D uit Nijmegen en Endemol Nederland koos de jury voor laatstgenoemde als bedrijf dat in de breedte met veel stagiairs en in een grote diversiteit werkt. Ook organisatorisch is alles in orde. Stagiairs beleven er een positieve ervaring.

Eerder maakte Savantis al het Beste Leerbedrijf sector Afbouw en de sector Schilderen en Onderhoud bekend: NAS Afbouw BV uit Geffen en Lindhout Schilder-vastgoedonderhoud uit Bergen op Zoom. Lindhout werd uitgeroepen tot overall winnaar.

Beste praktijkopleider
Uit alle tien voorgedragen bedrijven in de drie deelnemende sectoren van Savantis koos de jury ook de beste praktijkopleider. Iris Kamminga van V&D uit Nijmegen is een rots in de branding voor de stagiaires en is zowel vaktechnisch als communicatief en didactisch goed onderlegd. Kamminga spreekt de taal van de stagiair, heeft automatisch overwicht, komt duidelijk over en laat zien dat er wel eens iets fout mag gaan. Ook begeleidt zij de stagiair op alle fronten bij het werken in een team.

Voordracht
Lindhout Schilder-vastgoedonderhoud en Iris Kamminga worden nu door Savantis voorgedragen voor de verkiezingen Beste Leerbedrijf en Beste Praktijkopleider 2011 van álle beroepsgroepen. Deze verkiezingen zijn ingesteld door het ministerie van OCW.