nieuws

Nieuws CvE over BTK16

23 december 2011

Het ministerie van OCW heeft het eerste onderdeel van BT/K16 aangepast. Het maken van 'een rechthoekig kozijn' is aangepast in het maken van 'een rechthoekige constructie met profilering en verbindingen'. Om te beoordelen of dit goed vertaald is in de beschrijving voor het examen kunt u zich aanmelden voor het geven van een reactie.Logo College van Examens

Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap heeft het examenprogramma bouwtechniek timmeren, en vooral de exameneenheid BT/K16 middels een regeling aangepast. De nieuwe formulering van de exameneenheid in het examenprogramma luidt als volgt:

De kandidaat kan op basis van een werktekening, inclusief werkvoorbereiding en met gangbare gereedschappen en machines:

  • een rechthoekige constructie maken met profilering en verbindingen gebaseerd op de KVT95;
  • draaiende delen afhangen en sluitbaar maken;
  • dichtingsmaterialen aanbrengen bij rechthoekige kozijnen;
  • aftimmerwerk verrichten.

Syllabus
Een syllabus is een beschrijving van de centraal te examineren examenstof. Het doel van de syllabus is om u houvast te geven bij het voorbereiden van de examenkandidaten op het examen. Het CvE wil graag het veld raadplegen om te beoordelen of de conceptsyllabus bouwtechniek timmeren 2014 aan dit doel voldoet. De resultaten van deze raadpleging worden gewogen en mogelijk verwerkt in de definitieve versie van de syllabus 2014. Deze wordt gepubliceerd in september 2012.

Uw mening telt
Wilt u een oordeel geven over de aangepaste syllabus dan kun u zich aanmelden bij h.huijs@cve.nl of deelnemen aan de digitale veldraadpleging. Deze is van 17 januari t/m 18 februari te vinden is op www.cve.nl. Heeft u vragen dan kunt u mailen naar h.huijs@cve.nl.