nieuws

Skills Masters 2012

7 maart 2012

Meer dan 580 (v)mbo’ers strijden om nationaal kampioen te worden in hun vakgebied tijdens Skills Masters op 15, 16 en 17 maart in Ahoy Rotterdam. De wedstrijden lopen uiteen van vliegtuigonderhoud en houttechniek tot verpleegkunde en koken. Naast de vakwedstrijden biedt Skills meer dan 60 doe-activiteiten en beroependemonstraties aan. Voorafgaand aan Skills kunnen scholen met een schoolprogramma hun leerlingen voorbereiden op het bezoek. BWI lokaal 3.jpg

Nationale vakwedstrijden
Tijdens Skills Masters vinden de finales plaats van de nationale vakwedstrijden voor vmbo’ers en mbo’ers. Aan Skills Talents, de wedstrijd voor vmbo'ers, doen bijna 350 leerlingen mee. In teams strijden zij tegen elkaar.

LOB
Voorafgaand aan hun bezoek aan Skills hebben ruim 10.000 vmbo-leerlingen deelgenomen aan het schoolprogramma van Skills. Met een beroepskeuzetest en opdrachten wordt hun interesse in beeld gebracht. Daardoor kunnen zij Skills gerichter bezoeken. Door het bekijken van vakwedstrijden en demonstraties en meedoen aan doe-activiteiten krijgen zij een beter beeld krijgen van hun beroepenvoorkeuren, talenten en mogelijkheden.
BWI lokaal 9

Skills vindt plaats in Ahoy Rotterdam op 15, 16 en 17 maart.