nieuws

Vooruitblik op de cspe’s 2012

23 december 2011

Het cspe is gebaseerd op de exameneisen zoals die gepubliceerd zijn door het ministerie van OCW. Het College van Examens (CvE) wijst docenten erop dat de exameneisen het uitgangspunt zijn en niet de gebruikte lesmethode.Bouwtechniek lokaal 2 

Als voorbereiding van de leerlingen op het examen, wijst het CvE u op de volgende punten:

  • Het uitgangspunt voor het samenstellen van het cspe is het examenprogramma en in het verlengde daarvan de syllabus. De gebruikte lesmethode en de lespraktijk zijn niet het uitgangspunt.
  • De syllabi 2012 staan op www.examenblad.nl >  jaarring 2012. Ook de syllabi voor 2013 kunt u daar al vinden (onder jaarring 2013).
  • Om tijdig in te kunnen grijpen is het van belang dat vermeende fouten in de examens zo spoedig mogelijk gemeld worden bij de examenlijn.
  • Zending A (Cito-zending nr.1, zie III.4.2) bevat examendocumenten. In het examenjaar 2012 wordt voor alle cspe's met 'grijze vlakken' gewerkt.

Toelichting bij de 'grijze vlekken'
In deze zogenoemde 'grijze vlekken exemplaren' is alleen de informatie zichtbaar die noodzakelijk is voor de voorbereiding op de afname van het cspe. De informatie die bij de voorbereiding niet nodig is, is onleesbaar gemaakt door deze met een grijze vlek te bedekken. In het examenjaar 2012 wordt bij alle cspe's met 'grijze vlekken exemplaren' gewerkt.

Bij de zendingen B en C (zie § III.4.2 van de Septembermededeling) wordt niet meer met grijze vlekken gewerkt.