nieuws

Augustinus werft 47 meisjes voor techniek

27 januari 2012

Het Augustinus college is erin geslaagd maar liefst 47 meisjes in techniekklas 3 te krijgen. Ook hun geheim kennen en hun ervaringen? Lees dan verder. . . 

Augustinus instroom meisjes 2

Het Augustinus college is begonnen met kijken en luisteren naar de leerlingen. De leerlingen hebben zelf werkstukken ontworpen, gemaakt en gepresenteerd. Daardoor spreken de werkstukken de meisjes aan.

Het Augustinus zet de leerling centraal door gesprekken over het portfolio te houden met mentor en ouders, zodat zij zien waar de leerling mee bezig is. Verder worden ouders zoveel mogelijk betrokken en wordt aan hen uitgelegd waarom technologie zo belangrijk is voor meisjes en ook bij hen goed past.
Augustinus instroom meisjes 1
Het gevolg is dat in klas 3 er 47 meisjes en 19 jongens rondlopen bij technologie en commercie. Alle meisjes kiezen voor modulen BWI. Een deel doet zelfs alleen maar BWI, maar de meesten doen ook modules van elektro, metaal en dienstverlening. 

En ja, ook de meisjes lopen met werkschoenen en overall door school. De jongens vinden dit stoer en vragen naar wat zij maken. En ook in de klas gaat het goed: er wordt harder gewerkt en de meiden krijgen vaak een compliment van de jongens dat het product er goed uitziet.

Wilt u ook werven onder meiden, klik dan hier voor de volledige presentatie met de contactgegevens van de docent.