nieuws

Website Ontdekhout.nl vernieuwd

31 januari 2012

Om jongeren enthousiast te maken voor de hout- en meubelbranche heeft Kenniscentrum SH&M een nieuwe website gelanceerd. Het bekende webadres www.ontdekhout.nl is omgeturnd in een mooie, kleurrijke en informatieve website met alle opleidingen en beroepen in de hout- en meubelbranche.Ontdekhout.nl poster

Jongeren (en overige geïnteresseerden) kunnen op ontdekhout.nl op verschillende manieren kennismaken met de meubelindustrie, (scheeps)interieurbouw, timmerindustrie, houthandel en parketbranche. Zo kunnen bezoekers aan de hand van hun eigen talenten de hout- en meubelbranche ontdekken. Door het invullen van één of enkele talenten (oftewel competenties) krijgt de bezoeker een overzicht van beroepen die bij hem of haar passen.

Natuurlijk komen op de nieuwe website ook de verschillende sectoren en opleidingen aan bod en zijn de doorgroeimogelijkheden zichtbaar. En de 17 beroepenclips bieden een snelle virtuele kijk op de werkplek van ieder beroep. Door samenwerking met Roc.nl is er actuele informatie over bijvoorbeeld open dagen beschikbaar en kan een toekomstig mbo-leerling rechtstreeks informatie aanvragen bij een school naar keuze.