nieuws

Salland kozijnen

3 februari 2010

RB voorjaar 2010 Cito 3Op 27 januari vond de regiobijeenkomst plaats bij Salland kozijnen in Lemelerveld. Het CITO gaf op kosten van het Platform een examentraining over het beoordelen van het landelijk cspe examen en de directeur van Salland kozijnen gaf een enthousiaste rondleiding.

Rondleiding Salland kozijnen
Voorafgaand aan de rondleiding door het bedrijf werd een filmpje over het maken van kozijnen getoond. Het filmpje is ook interessant voor leerlingen en blijft beschikbaar onder downloads | regiobijeenkomsten downloads. Daar is het filmpje ook in hoge resolutie te downloaden.

Examentraining Cito
De examentraining van het Cito is erop gericht om meer eenheid te krijgen in het beoordelen van het cspe en het volgen van het correctievoorschrift. Het bleek dat de training geen overbodige luxe is: de docenten gaven aan de hand van het correctievoorschrift dezelfde leerling een cijfer varierend van een dikke onvoldoende tot een acht.

RB voorjaar 2010 Cito 1

Uit de bespreking kwam naar voren dat de docenten een eigen beoordeling gaven aan het werkstuk en het correctievoorschrift niet altijd even nauwgezet volgden.RB voorjaar 2010 Cito 2

CITO wil met deze training benadrukken dat examens alleen landelijk goed beoordeeld kunnen worden als docenten het correctievoorschrift op de juiste wijze volgen. Als namelijk steeds blijkt dat het cijfer te hoog uitvalt, wordt de N-factor onjuist bepaald en het examen het jaar erop (onterecht) moeilijker.