nieuws

Voorlichting opleiding instructeur

8 maart 2010

Vakdocenten die leerlingen de fijne kneepjes van het vak bijbrengen zijn onontbeerlijk voor de instroom van goede medewerkers. Aan zulke docenten en instructeurs dreigt een tekort te ontstaan. De tweejarige deeltijdopleiding tot onderwijsondersteuner van Fontys en Windesheim wordt bij voldoende belangstelling in september 2010 ook centraal in het land gegeven. 

Instructeur Savantis 1

Voor werkenden en mbo’ers
De tweejarige deeltijdopleiding geeft recht op de wettelijke titel onderwijsondersteuner (ook instructeur genoemd). Deze hbo-opleiding is aantrekkelijk voor werkenden en voor mbo’ers die aarzelen of zij nog zullen doorleren. De van oorsprong bouwtechnische opleiding richt zich in het bijzonder op de schildersbranche en de afbouw. Het toelatingsniveau is niveau 4, maar boven de 21 jaar kun je ook een toelatingstoets doen.

De opleiding
Op het programma staan zowel didactische onderwerpen als vaktechniek. Je volgt lessen op school en minimaal een dagdeel per week stage. Aan het eind van de opleiding ben je bevoegd onderwijsondersteuner of instructeur en hebt gelijk de eerste twee jaren van de lerarenopleiding op zak. Voor bedrijven die hun medewerker de kans geven om deel te nemen aan deze opleiding is subsidie beschikbaar.

Meer weten?

  • Download het volledige bericht.
  • Neem contact op met Henk Versluis van Fontys PTH in Eindhoven
  • Of kom naar de voorlichtingsbijeenkomst op 7 april in Utrecht, 14 april in Eindhoven of 21 april in Zwolle om 19.00 uur