nieuws

Hout- en meubelbranche beroepenwedstrijden

5 februari 2010

Skills SHM Joinery 2Van 10 tot en met 12 februari vinden de voorrondes plaats voor de nationale mbo-vakwedstrijden SkillsMasters 2010. SH&M, kenniscentrum voor de hout- en meubelbranche organiseert drie regionale beroepenwedstrijden met ruim vijftig mbo-leerlingen in de categorieën Montagemedewerker timmerindustrie, Meubelmaker, Meubelontwerp en Timmerontwerp.

Van regio naar Lissabon
De finalisten van de regionale wedstrijden gaan door naar de nationale wedstrijden SkillsMasters 2010 op 4, 5 en 6 maart in Ahoy te Rotterdam. Zij gaan de competitie aan in de categorieën Joinery en Cabinetmaking. Bijzonder is dat het regionaal gekozen Meubelontwerp en Timmerontwerp dan daadwerkelijk wordt uitgevoerd. De Nederlandse winnaars Meubelmaker (Cabinetmaking) en Montagemedewerker timmerindustrie (Joinery) vertegenwoordigen de hout- en meubelbranche begin december bij de wedstrijden EuroSkills 2010 in Lissabon.

Skills SHM Joinery 1

Hout- en meubelbranche steunt wedstrijden en goed doel
De werkstukken Joinery en Cabinetmaking van SkillsMasters maken de deelnemers op Felder houtbewerkingsmachines en met Leitz-snijgereedschap. Het hout wordt geleverd door van der Kolk kozijnen & trappen uit Vroomshoop. Al deze bedrijven bieden de hulp en materialen kosteloos aan.
De gemaakte werkstukken worden op een later moment verkocht. De opbrengst ervan gaat naar de Vliegende Meubelmakers, een vrijwilligersorganisatie opgezet door oud-studenten van HMC vakschool met projecten in verschillende ontwikkelingslanden.

Bezoek de wedstrijden
Geïnteresseerden kunnen op een van de wedstrijddagen, tussen 10.00 en 16.00 uur het wedstrijdverloop bekijken. Alle wedstrijdinformatie en locaties zijn te vinden via de nieuwsrubriek op de site van SH&M.

Voor de nationale wedstrijden SkillsMasters kunt u terecht  op 4, 5 en 6 maart in Ahoy te Rotterdam. EuroSkills vindt plaats van 9 tot en met 12 december in Lissabon.