nieuws

Trotse winnaars SkillsMasters

8 maart 2010

De winnaars van de beroepenwedstrijden hout- en meubel tijdens SkillsMasters zijn bekend. Drie van hen zullen met het team Nederland strijden tijdens EuroSkills2010 in Lissabon. De andere twee winnaars reizen mee als supporter.Skills Masters 2010 SHM Gerard

Gerard van den Brink van Roc Aventus is nr. 1 geworden in de categorie Meubelmaker. Pedro van de Zande van het SPTM uit Bergen op Zoom deed dit in de categorie Montagemedewerker timmerindustrie. De derde Lissabon-ganger is Ruud Buitenhuis van Roc van Twente. Hij maakt als Machinaal houtbewerker het talentvolle team voor de hout- en meubelbranche compleet. Het beste timmerontwerp kwam op naam van Sophie Schut en die van het beste meubelontwerp op naam van Thijs Wolthuis. Beide zijn 3e jaars leerlingen meubelmaken & ontwerp aan de HMC mbo vakschool.

Skills Masters 2010 SHM PedroTrots en vakkundigheid
Tijdens drie regionale voorronden werden tien jongeren geselecteerd voor de beroepenwedstrijden van de hout- en meubelbranche op SkillsMasters 2010. Vaktrots en vakkundigheid straalde tijdens de wedstrijden van hen af. Het publiek en een deskundige jury kozen uiteindelijk de vijf winnaars.

Veiling wekstukken
Met de beroepenwedstrijden wil SH&M en de branche het werken in de branche bij een breder publiek bekend te maken. Ook bieden wedstrijden een uitdaging aan leerlingen en werknemers. Skills Masters 2010 SHM RuudEr was veel publieke belangstelling en de gemaakte werkstukken waren zowel technisch als creatief van zeer hoog niveau. De hout- en meubelbranche kan trots zijn op dit jonge talent! De gemaakte werkstukken worden zondag 11 april tijdens een benefietveiling voor de Vliegende Meubelmakers per opbod verkocht.