nieuws

Infra heeft beste praktijkopleider

5 februari 2010

Bert Sluiman is maandag 1 februari verkozen tot beste praktijkopleider van Nederland. Hij werkt bij Broekema Wegenbouw BV uit Groningen en kreeg de prijs uitgereikt door Colo, de vereniging van kenniscentra.

Straatmaken - Broekema Groningen.jpgSluiman is voorgedragen door Fundeon. Directeur Frans Kokke is zeer verheugd over de uitslag. "Bert is een gedreven leermeester die betrokken is bij de leerlingen. Hij is daarom een terechte winnaar. Daarnaast vind ik dit vooral een compliment voor de gehele bouw- en infrasector. De prijs bevestigt dat we een goede opleidingsstructuur hebben in onze sector."

Sluiman begeleidt bij het Groninger wegenbouwbedrijf zo'n zestien leerling-straatmakers en enkele leerling-grondwerkers.

Fundeon kon voor de prijs van beste praktijkopleider één kandidaat voordragen, net als de andere zestien kenniscentra. Daarnaast kon een bedrijf voorgedragen worden voor beste leerbedrijf. De voordracht van Fundeon, Moeskops' Bouwbedrijf, behoorde tot de drie genomineerden, maar zag de hoofdprijs naar Tuinland Zwolle gaan. De verkiezing van het beste leerbedrijf en beste praktijkopleider wordt door de gezamenlijke kenniscentra georganiseerd om aandacht vragen voor de inzet van bedrijven om jongeren op te leiden.