nieuws

Noodkreet docenten vmbo Bouwtechniek

2 april 2010

Docenten vmbo Bouwtechniek hebben een noodkreet geslagen bij de werkgroep Communicatie van het Platform vmbo Bouwtechniek. Door de recessie in de bouw daalt het aantal vmbo-leerlingen dat kiest voor de richting Bouwtechniek, terwijl er straks veel nieuwe instroom nodig is.

Platform Bouwtechniek flyer 50000 banenDe werkgroep Communicatie heeft daarom snel de koppen bij elkaar gestoken om direct actie te ondernemen. Er zijn posters en flyers ontwikkeld om duidelijk te maken dat er wel degelijk een banenperspectief is in de Bouwtechniek ondanks de recessie.  De boodschap die nu gecommuniceerd wordt is:

verwachting 2012:

50.000 banen in de bouw

In totaal zijn er eind maart 2000 posters en 6000 flyers verspreid onder de scholen met een bouwtechniek afdeling met deze boodschap.

Toevallig was er 1 april (echt waar) een reportage op Hilversum 1 naar aanleiding van een tekort aan arbeidskrachten en instoom op de korte en middenlange termijn. Een noodkreet namens de sector, daarna in woorden onderstreept door Elco Brinkman. Vlak daarvoor waren de posters en flyers verspreid. Het Platform heeft met deze actie een vooruitziende blik gehad.

Klik hier voor de flyer (let op: 8 Mb).