nieuws

Recessie actie in Cobouw

16 april 2010

Jongeren duidelijk maken dat er wel degelijk een banenperspectief is in de sector Bouwtechniek ondanks de recessie. Dat is het doel van de actie 'Kies nu voor Bouwen, Wonen & Interieur' (lees meer over deze actie in het artikel Noodkreet docenten vmbo Bouwtechniek)

Cobouw 100414De Cobouw heeft op 14 april een artikel geschreven over deze actie. Wim Verhoog, Landelijk coördinator Platform vmbo Bouwtechniek, geeft in dit artikel aan dat schoolverlaters, docenten en hun ouders onvoldoende op de hoogte zijn van beroepsmogelijkheden in de bouw. 'Als je aanwezigen vraagt of ze een bouwberoep kunnen noemen, dan zeggen ze timmerman. <. . .> Maar bijna niemand heeft ooit gehoord van een cad tekenaar, een designer of een calculator. Daarom is er in de campagne voor gekozen de weinig zeggende term bouwtechniek te vervangen door bouwen, wonen en interieur. Daarmee is het voor iedereen duidelijk dat we spreken over beroepsmogelijkheden op een heel breed terrein.'

Als onderdeel van de campagne zijn 2000 posters en 6000 flyers verspreid onder scholen met een afdeling bouwtechniek 

Lees hier het complete artikel. Tip. Het artikel staat op zijn zijkant. Dat kan helaas niet anders opgegeven worden. Om te roteren, klik na download en openen van het artikel op beeld | weergave roteren.