nieuws

Vmbo Bouwtechniek verder als vmbo Bouwen, Wonen en Interieur

7 juni 2010

2 juni organiseerde het Platform vmbo Bouwtechniek een landelijke dag voor alle docenten Bouwtechniek. De elfde editie van het drukbezochte evenement vond plaats in en rond het Dolfinarium Harderwijk.

Klik hier voor het fotoalbum van de Landelijke Dag 2010 en het verzenden van e-cards.

LD 2010 opening Wim  LD 2010 opening Jan

Landelijk coördinator Wim Verhoog en Platformvoorzitter Jan van Nierop

Het Platform vmbo Bouwtechniek vertegenwoordigt bijna alle vmbo scholen met een afdeling bouwtechniek (bouwen, wonen en interieur) en voor het vmbo de drie kenniscentra uit het Bouw- en Houtcluster: Fundeon, Savantis en Stichting Hout en Meubel. LD 2010 workshop BWIDe afgelopen vijf jaar vertoont het aantal leerlingen een sterke daling. Reden voor het Platform om stil te staan bij de vraag of het onderwijs nog wel aantrekkelijk genoeg is. Een van de stappen is een naamswijziging van Bouwtechniek naar Bouwen, Wonen en Interieur. Maar natuurlijk is er meer nodig. Verandering dient ook te komen uit de docenten zelf, de inrichting van de lokalen, enzovoorts. Het thema van de landelijke dag was dan ook: ‘De wereld van morgen! Bouwen, Wonen en Interieur’.

Workshops en informatiemarkt
Op het terrein van het Dolfinarium waren verschillende workshops ingericht, waar docenten hun kennis konden verbreden of ideeën konden opdoen voor de invulling van hun bouwtechnieklessen. Op de DOE-markt bood onder andere een aantal mbo-vakscholen creatieve workshops aan. Daarnaast organiseerde het platform een informatiemarkt. Relevante bedrijven adviseerden de docenten op het gebied van de nieuwste ontwikkelingen en onderwijsmiddelen.

LD 2010 Doe markt  LD 2010 Bedrijvenmarkt

 Veel belangstelling op de doemarkt en bedrijvenmarkt

LD 2010 Beta stimulering


Naar onszelf kijken

Tijdens de centrale afsluiting in het filmtheater bedankten Wim Verhoog, landelijk coördinator van het Platform vmbo Bouwtechniek en Erik Bosma van SH&M, alle docenten voor hun inzet. "We moeten naar onszelf kijken en dan met name naar ons eigen onderwijs. We doen goede dingen, maar spreken die onze jongeren nog aan? Vandaag hebben we daar met z’n allen over nagedacht. Nu is het zaak om de goede ideeën ook echt in praktijk te brengen." Het Fioretti college uit Hillegom liet met het winnen van de Beta Techniek Stimuleringsprijs zien dat ze al goed op weg zijn. Een prima voorbeeld voor de andere scholen.

Klik hier voor het fotoalbum van de Landelijke Dag 2010, in hoge resolutie downloaden van de foto's en het verzenden van de foto als e-card.