nieuws

Infra pilot gaat door !

31 mei 2010

Het ministerie van OCW heeft de pilot 'infra op het vmbo' met minimaal 1 jaar verlengd. Verdere verlenging is afhankelijk van de bespreking van het document 'VMBO Herkend' van het SPV (de overkoepelende stichting van beroepsgerichte vmbo platforms). In dat document pleiten docenten voor een bredere keuze van de examenonderdelen voor vmbo leerlingen. De exameneenheden van infra passen hier feilloos in. 

Logo infra op het vmboIn een overleg tussen vertegenwoordigers van het Platform vmbo Bouwtechniek en het ministerie van OCW heeft laatstgenoemde aangegeven de pilot graag met minimaal 1 jaar te verlengen. In eerdere instantie is gesproken over twee jaar, maar het ministerie kan niet vooruitlopen op de nieuwe politieke verhoudingen en besluitvorming. De reden voor 1 jaar is dat de invoering van Infra een directe relatie heeft met de mogelijke herziening van de beroepsgerichte examenprogramma’s in het vmbo (de resultaten van de veldraadpleging). In deze herziening is infra erg goed in te passen. Het ministerie is het daarmee eens.

Het ministerie ziet goede mogelijkheden om Infra op te nemen in een cafetariamodel. Echter, voordat de brief waarin activiteiten rond de mogelijke herziening van het examenprogramma ondertekend werd door de staatssecretaris, viel het kabinet. Verdere ontwikkelingen rond het examenprogramma kunnen niet uitgevoerd worden voor er een nieuw kabinet is. En daar wacht dus ook de verdere verlenging van Infra op.

De stuurgroep van het project 'infra op het vmbo' heeft besloten de beschikbare middelen zodanig te herverdelen dat de projectorganisatie voor de komende tijd gegarandeerd is. In de komende maanden wordt bekeken hoe additionele middelen aangewend kunnen worden om actief nieuwe vmbo scholen te werven. Daarbij is regionale ondersteuning en werving het uitgangspunt! In de tussentijd kunnen geïnteresseerde scholen (en anderen) meer informatie krijgen bij het Platform vmbo Bouwtechniek. Klik hier voor het contactformulier.