FAQ Groepen en leerlingen beheren
15 september 2020
Leerweg (BB of KB/GL) default aan leerling toekennen of wijzigen
Ga als docent naar 'Mijn organisatie' > 'Gebruikers'. Klik achter de leerling op de drie puntjes en kies 'Bekijken'. Wijzig bij 'Basisgegevens' de leerweg (onderaan het scherm).
Leerweg (BB of KB/GL) voor een specifieke module toekennen of wijzigen
Ga als docent naar ‘Dashboard’ en klik op de klas waar de leerling in zit. Klik op 'Licenties' en vervolgens op het juiste paarse bolletje. In de pop-up kunt u de leerweg voor die module wijzigen.
Klas aanmaken en gebruikers toevoegen
Ga als docent naar 'Mijn organisatie' > 'Mijn klassen' en klik op 'Toevoegen'. Geef de naam van de klas op en klik op 'Opslaan'. Voeg Deelnemers (leerlingen) en Docenten toe (via de button . . . koppelen). Let op: alleen docenten die aan de klas toegevoegd zijn, kunnen de klas zien.
Leerlingen (of docenten) aan een klas toevoegen of eruit halen
Ga als docent naar 'Mijn organisatie' > 'Mijn klassen'. Klik achter de klas op de drie puntjes en kies 'Bewerk'. Bij Deelnemers (leerlingen) en Docenten kun je deelnemers of docenten muteren.
Naam van de klas aanpassen
Ga als docent naar 'Mijn organisatie' > 'Mijn klassen'. Klik achter de klas op de drie puntjes en kies 'Bewerk'. Bij 'Basisgegevens' kun je de naam wijzigen. Klik op het vinkje (opslaan).
Leerlingen of docenten archiveren (verwijderen)
Ga als docent naar 'Mijn organisatie' > 'Gebruikers'. Selecteer een of meerdere accounts en klik op 'Archiveren' (button achter het aantal geselecteerde accounts). De accounts komen in het archief en kunnen nog een jaar teruggezet worden (via het tabblad ‘Archief’). Daarna worden ze automatisch verwijderd.
(Lege) klas archiveren (verwijderen)
Ga als docent naar 'Mijn organisatie' > 'Mijn klassen'. Klik achter de klas op de drie puntjes en kies 'Archiveren'. Wil je de klas definitief verwijderen, ga dan na het archiveren naar het tabblad Archief'. Tip: als je de klas én de leerlingen erin wilt verwijderen, verwijder dan eerst de leerlingen en daarna de klas.
Leerlingen terugzetten die per ongeluk verwijderd zijn
Ga als docent naar 'Mijn organisatie' > 'Gebruikers'. Klik het tabblad 'Archief' aan. Selecteer een of meerdere accounts en klik op 'Herstellen' (button achter het aantal geselecteerde accounts). Dit kan tot een jaar na het achiveren (gearchiveerde accounts worden daarna automatisch verwijderd).
Leerlingen definitief verwijderen
Ga als docent naar 'Mijn organisatie' > 'Gebruikers'. Klik het tabblad 'Archief' aan. Selecteer een of meerdere accounts en klik op 'Verwijderen' (button achter het aantal geselecteerde accounts). Dit is definitief en kan niet hersteld worden.
Leerling overzetten naar een andere school
Als een leerling naar een andere school gaat kunt u via platform@vmbo-bwi.nl de licenties en voortgang van de leerling over laten zetten naar de nieuwe school. We hebben dan nodig: naam leerling, klas, oude schoolnaam, nieuwe schoolnaam en oude en nieuwe docentnaam.
Leerling met meerdere accounts
Heeft u een leerling met twee of meer accounts, waarvan een zónder licenties? Dan kun u dat account archiveren. Heeft de leerling meerdere accounts mét licenties, laat ze dan door de supportdesk samenvoegen.
Spontaan tweede account
Alleen van toepassing als u uw leerlingen in laat loggen met gebruikersnaam en wachtwoord. Ziet u spontaan een tweede account ontstaan voor een leerling, dan heeft die leerling zich (per ongeluk) aangemaakt door te klikken op de button ‘Inloggen met Kennisnet’. U kunt dat account (waar dus ook geen licenties op staan) eenvoudig archiveren.
Bericht aan een of meerdere leerlingen sturen
Als de mailadressen van uw leerlingen goed staan*, kunt u een berichtje aan een of meerdere leerlingen sturen. Ga als docent naar ‘Dashboard’ en klik op de klas waar de leerlingen in zitten. Ga naar 'Deelnemers', selecteer een of meerdere deelnemers en klik op het envelopje (button achter het aantal geselecteerde accounts). *Bij leerlingen aangemaakt via Kennisnet / Entree wordt standaard (vanwege AVG) hun mailadres niet overgenomen. Hoe u dit kunt aanpassen, leest u in dit artikel.
Voortgang bekijken
Informatie over het bekijken van de voortgang vindt u in de FAQ Voortgang en overige.
Niet alle groepen zichtbaar onder 'Mijn klassen'
U ziet onder de button 'Mijn klassen' alleen de klassen waar u als docent aan toegevoegd bent. Onder voortgang ziet u alle klassen in uw organisatie. Voor het toevoegen van een docent aan een klas: kijk hierboven bij 'Leerlingen (of docenten) aan een klas toevoegen'